Apró virágmintás körsál

Sálak és kendők

Sálak és kendők

Casa moda Sálak és kendők – viseljük mind a négy évszakban!

A női sálak változatosak: kötöttek, amik télen a társaink, lengék, amiket nyaranta hordunk, elegánsak, amiket szívesen viselünk egyrészes ruhákhoz, merészen mintásak, amiket vagányabb hangulatú napjainkon választunk. Na de melyiket mivel viseljük?

Ha például olyan blézert vagy kardigánt viselünk, ami mélyen záródik, akkor nyakunkba tekerhetünk egy kötött sálat, ami nemcsak melegít minket, de stílusos kiegészítője is lesz öltözetünknek. Egyrészes ruháinkat pedig feldobhatjuk egy-egy mintás kendővel: egyszínű felsőhöz viseljünk pöttyös, kockás, virágos, marokkói mintás kendőket.

Tekerjük, csavarjuk, csomózzunk!

A sálakat és a kendőket sokféleképpen viselhetjük: hanyagul áthajtva nyakunkon, szépen körbe tekerve, vagy a szokásos módon megkötve. Ha hosszú méretű és rugalmasabb anyagból készült a kendőnk, akkor kipróbálhatjuk a csomózást is: akasszuk nyakunkba a kendőt úgy, hogy a két szára egyenlő hosszúsággal lógjon elől a mellkasunkon, majd csomózzuk meg a nyakunkban a kabátunk alatt, így a kabát nyakrészénél csak az izgalmasan megkötött sál fog kilátszódni.

Ha egészen keskeny női kendő vagy fonott sál a választásunk, akkor köthetünk egy masnit is a nyakunkba – éppúgy kössük meg, mint ahogy például a cipőfűzővel tesszük ezt. Elegánsabb szövetkabátokhoz, de farmerdzsekihez is bátran viselhetjük így.

Ne csak télen viseljük!

Bár a sálakról és kendőkről elsősorban a hideg évszakok jutnak eszünkbe, egy lenge kendő nyáron is nagyon hasznos ruhadarab!

Ha a nyári melegben a vízpart mellett döntünk, vigyünk magunkkal egy nagyméretű strandkendőt, amin elnyúlva élvezhetjük a megérdemelt pihenésünket. A tűző napsugarak és a leégés ellen vállainkat és fejünket is védhetjük kendővel, ami stílusos viselet lesz a vízparton.

Esténként, ha már csípősebb az idő, viselhetünk a vállunkra terítve egy szép, mintás kendőt, vagy választhatunk egy egyszínű sálat, amit minden ruhánkhoz könnyen kombinálhatunk.

Egyetlen találat van